Safaritent
Blog

Tijd voor een safaritent

Een safaritent is de tent der tenten. Een safaritent is onderdeel van de categorie luxetenten. En wat een categorie is dat zeg. Prachtige “kasten” van tenten die op de camping te bewonderen zijn. Een persoon die met een safaritent op vakantie gaat is niet alleen aan het kamperen maar doet tegelijkertijd ook aan ‘glamping’, het glamorous camping is sinds kort echt populair aan het worden. Ik zelf ben ook in deze trend gestapt en ik kan je vertellen wat een heerlijk concept het is. Zo ben ik afgelopen zomer naar het oosten van Nederland gegaan waar ik een vast adres heb om te kamperen. Dit doe ik namelijk bijna elk jaar. Deze camping heeft sinds ongeveer drie jaar de optie om een safaritent of andere luxetent te plaatsen. Ik heb mijn mooie safaritent daarom deze zomer laten plaatsen.

Een safaritent is niet zomaar een tent

Je denkt vast, leuk zo een safaritent maar wat is dan nu precies het verschil tussen een normale en een luxe safaritent? Nou ik zal het je vertellen. Een luxetent(de naam zegt het al) heeft enorm veel vormen van luxe in de tent aanwezig. Zo kan je een badkamer met bad of jacuzzi laten installeren of een keuken met koelkast en een gasfornuis waarop gekookt kan worden. Noem het maar op de luxetent kan het hebben. Mijn tent heeft naast verschillende vormen van luxe zelfs 4 slaapkamers ik heb daarbij dus naast mijn eigen gezin nog plek voor 2 anderen om te overnachten in mijn safaritent. Dit zorgt voor leuke vakanties!

Zo is kamperen niks meer aan!

Je denkt zeker dat kamperen nu niet meer het kamperen van vroeger is. Dat klopt ook in zekere zin. Wel is de sfeer op een camping aanwezig zoals vroeger. Dat verandert gelukkig niet. Maar de extra luxe is niet per se een slechte zaak. Ik ben er namelijk zeer aan gewend om allemaal vormen van comfort in de buurt te hebben. Ik zou dingen zoals internet niet meer weg kunnen denken. In mijn safaritent heb ik daarom een modem laten installeren om ten allen tijden goed internet te hebben. Zo kan ik als ik wil zelfs op vakantie nog aan het werk gaan en met klanten spreken via Skype. Daarnaast is het ook heerlijk om avonds nog even een filmpje of serie te kijken op Netflix.

Ik vind het leuk om foto’s of verhalen te horen over jullie glamping of gewoon camping ervaringen. Dus als je nog een leuke foto hebt liggen of een leuk verhaal weet kan je me die sturen via het contactformulier.

Geef een reactie