rollators
Blog

Avonturier op latere leeftijd

Op avontuur gaan is natuurlijk niet aan een bepaalde leeftijd gebonden. Ook de oudere mensen willen nog graag de wereld ontdekken. In deze blog geef ik een aantal tips om ook op latere leeftijd nog de wereld te kunnen verkennen.

Voor de sportieveling is een fiets- of wandelvakantie natuurlijk erg leuk, dit kan zowel ver als dicht bij huis. En is er een wens om een ver land nog te ontdekken, schroom dan niet. Backpacken is immers niet alleen voor jongeren! Ga er op uit en zie wat jouw bestemming te bieden heeft. Let bij het kiezen van een land vooral op een mogelijke taalbarrière, hoe gemakkelijk het transport is binnen dat land en of de accommodaties aan bepaalde eisen moet voldoen. Is backpacken je echter iets te spannend of wil je liever met meer mensen op vakantie zijn? Dan zijn er ook genoeg groepsreizen naar verre landen die alles voor je hebben uitgestippeld. Afrika, Zuid-Amerika, Australië, alles is mogelijk. Vervoer, accommodaties, alles wordt dan voor je geregeld. En op een goed tempo, want er zijn vaak veel senioren bij zulke groepsreizen, dus ze weten wanneer er rustmomenten moeten worden ingepland. Het enige wat jij hoeft te doen op locatie is genieten. Overigens maakt het niet uit of je als koppel meegaat of als single of als familie met kinderen, iedereen is welkom. Er zijn wel speciale single reizen voor wie dit wenst. Daarbij kunnen alleenstaande personen in contact komen met andere alleenstaande mensen en dit hoeft niet met het doel zijn om een partner te vinden, dit kan ook gewoon met het doel zijn om vriendschappen te maken.

Andere mogelijkheden

Oudere mensen kunnen op een gegeven moment ook minder mobiel worden. In zo’n geval is het moeilijk om dat te accepteren, het lichaam gaat immers achteruit terwijl de geest nog vol energie zit. Zo kan het op een gegeven moment een goede keuze zijn om een rollator te gaan gebruiken. Dit hoeft niet gelijk de volledige tijd gebruikt te worden, maar bijvoorbeeld om momenten dat het zwaarder is en het lichaam wel wat ondersteuning en hulp kan gebruiken. En ook voor mensen die afhankelijk zijn van hun rollators, zijn er nog genoeg mogelijkheden om nieuwe plekken te zien. Zo zijn er aangepaste accommodaties en vervoermogelijkheden voor deze groep ouderen. Zo zijn er cruises op verschillende rivieren in Europa. Deze zijn volledig ingericht met leuke activiteiten om de groep de vakantie van hun leven te geven.

Geef een reactie